Lurer du på noe?

I vårt daglige arbeid møter vi på mange spørsmål knyttet til våtrom.
På denne siden samler vi de spørsmålene vi møter oftest, og prøver å gi korte og forståelige svar. Lurer du på noe?

Om du ikke finner svaret ditt her kan du spør en av våre eksperter via kontaktskjemaet under.  Vi svarer deg så raskt vi kan!

Hva er membran?

Membran er den delen som skiller den våte og tørre konstruksjonen på våtrommet, og som sørger for at badet ditt holder tett.

Er fugen mellom fliser tett?

Fugen er vanligvis ikke tett, men det finnes noen få typer som har de egenskapene.

Må jeg søke kommunen for å rehabilitere badet mitt?

Ved maling eller flislegging av et bad, trenger du ikke sende søknad til kommunen. Ved større ombygginger og renovering der brannceller brytes eller bærevegger berøres, må du sende søknad. Vi vil hjelpe deg med å fylle ut og sende inn riktig søknad.

Hva er fliser laget av?

Fliser består av leire, kaolin og andre mineralske materialer.

Er det forskjell på fliser?

Fliser har ulike egenskaper og bruksområder. Det er viktig å bruke riktige fliser til rett formål. Vi veileder deg i valget!

Hva kan jeg gjøre selv ved oppussing av bad?

I de tilfeller kundene våre ønsker å gjøre noe selv i forbindelse med oppussing av badet, står de for riving, pigging og annet saneringsarbeid. Vi anbefaler alltid å overlate alle oppgaver til oss som totalleverandør. Vi kan alle retningslinjer og regler, og vet hvordan badet bør rives og bygges. Når du først skal investere mye penger i et bad, så sørg for at det blir gjort skikkelig.

Hvorfor er det dyrt å renovere bad?

Det er mange faktorer som påvirker prisen, viktigst at det ofte er omfattende arbeider og konstruksjoner som skal til for å sørge for at badet holdet tett. Det er mer enn fem forskjellige fagområder som skal inn og gjøre ulike oppgaver i prosessen. Dette krever god prosjektstyring på daglig basis. Vi regner gjennomsnittlig 165 timer for å renovere et bad. I tillegg til arbeidstiden, kommer alle materialer, fliser og innredning, noe som alltid vil variere utfra kundens ønsker og behov.

Hva gjør en prosjektleder ved oppussing av bad?

Prosjektlederen følger opp prosjektet daglig. Han/hun påser at alle fagfolk leverer til avtalt tid og sikrer at arbeidet utføres til den kvalitet, tid og pris som er avtalt. Prosjektlederen er også den ene personen som kunden forholder seg til under hele byggeperioden.

Hvor lang tid tar det å lage bad?

Bad og Flis leverer normalt sett et bad eller annet våtrom på fire uker fra oppstart til ferdigstilling. Befaring og prosjektering vil komme i tillegg.

Spør en ekspert!